Як розповісти дитині про тварин
Світловідбивачі для дітей: як вибрати і як носити.
Як створити новорічний настрій
Пастила: солодкий перекус для дітей і дорослих
Причини неуспішності першокласника
Як навчити дитину виконувати завдання без примусу
Як підготувати дитину до походу в перукарню
Імбирні пряники до зимових свят
Детективи для дітей в невимушеній формі змушують думати і розмірковувати, розвивають пам’ять, розширюють кругозір.

Детектив – цікавий і захопливий жанр художньої літератури, прихильники якого є у всьому світі не тільки серед дорослих читачів, а й серед дітей. 
 
Детективи для дітей в невимушеній формі змушують думати і розмірковувати, розвивають пам’ять, розширюють кругозір. 
 
Для дітей дошкільного і молодшого віку героями найчастіше стають тварини. Діти більш старшого віку в детективних історіях зустрінуть своїх однолітків.
 
В книжках з детективним сюжетом немає ні зброї, ні чарівної палички, а для розгадування таємниць, прояснення заплутаних ситуацій і встановлення особи зловмисника стане в пригоді хіба що розум, догадливість  та цікавість. 
 
 

Популярні дитячі детективи

  • Євгеніос Трівізас, «Останній чорний кіт »
  • Алан Бредлі, «Насолода на шкоринці пирога »
  • Гаррі Кілворт, «Остання таємниця»
  • Ханне Хагерюп, Клаус Хагерюп, «Страх!»
  • Хельме Хайне, «Справа була в Кукалау»
  • Сергій Таск, «Таємниця рудого кота », 
  • Лу Кюнцлер, «Віолетта, яка зникає »
  • Поль  Берна, «Піаніно на лямці»
  • Мартін Відмарк, серія «Детективне агентство Лассе-Майя»
  • Джеронімо Стілтон, «Неймовірні пригоди Джеронімо Стілтона»
  • C’юзан Уіттінг Алберт, серія «Сільські історії Беатрікс Поттер»
  • Роса Мойя, за розповіддю  Артура Конан Дойла, «Шерлок Холмс і блакинтий карабункул»

Користь детективів для дітей 

1. Детективи навчають думати і розвивати уяву. Як правило, маленький читач вимушений поринати у роздуми, визначаючи , хто ж з героїв виявиться зловмисником в результаті. Таким чином, активно тренується розумова діяльність. 
 
2. Детективи навчають концентрувати увагу і звертати увагу на деталі. Адже саме незначні дрібниці і нюанси оповідання, на які читач не завжди звертає увагу, згодом виявляються важливими для розкриття загадкової історії і вказують на відгадку злочину і його винуватця. Як кажуть : «Якщо в першій дії на стіні висить рушниця,то в останній вона повинна вистрілити. » 
 
3. Детективні розповіді обіймають різноманітні сфери життя, розширюють кругозір дітей-читачів. В цікавій і захоплюючій формі діти дізнаються про навколишній світ. 
 
4. Детективні історії допомагають стати обережнішими та спостережливішими в повсякденному житті і не потрапляти на гачок зловмисників.  
 
5. Детективи допомагають краще розумітися на  людях. Адже в детективах описуються люди в різних ситуаціях, часто складних, заплутаних та екстремальних. Якщо навчитись переносити ці ситуації і характери героїв в реальне оточення, можна викрити приховані риси людей, зрозуміти, що віл кого можна очікувати,а іноді після прочитання детективної книги реальні події стають  в зовсім іншому світлі.  
 
Проте в детективах є і підводне каміння для дитячого сприйняття. Наприклад, начитавшись детективних історій , дитина може бачити небезпечні та підозрілі ситуації там, де їх немає. Припустимо, маленькому детективові може здаватись, що його хтось підслуховує чи за ним стежать, або хтось з друзів чи рідних пов’язаний зі зловмисниками. Важливо пояснити дитині, що якщо для детективу це норма, то в реальному житті такі ситуації зустрічаються рідко .