Якщо діти не виправдовують батьківських очікувань
Виховання без криків та покарань
Як помирити дітей, що посварилися
Як видалити чужорідне тіло з ока дитини
Основні принципи методики раннього розвитку Глена Домана
Що подарувати чоловікові на День Святого Валентина
Як правильно організовувати перегляд мультфільмів
Різдвяний янгол з серветки власними руками
Розповіді про життя тварин сприяють розвитку у дітей допитливості, розширюють кругозір, розвивають інтелект, дають нові уявлення про навколишній світ.

Важко не погодитись, діти ростуть не по дням, а по годинам. І з кожним днем посилюється бажання малюка пізнавати та вивчати навколишній світ. Однією з хвилюючих тем маленької «чомучки» є тема живої природи, а особливо життя представників фауни – тварин. 

Як розповісти дитині про тварин, щоб ця розповідь була для нього доступною та цікавою ? Спробуйте познайомити дитину з дивовижним світом тварин в простій та захоплюючій формі.   

Як розповісти дитині про тварин  

Розповідь 

Розповідь про світ тварин можна розпочати в усній формі за допомогою карток, на яких зображені представники фауни. Кожну картку супроводжуйте короткою розповіддю про тварин. Від такого «уроку зоології» малюк буде просто в захваті. До речі, такі розповіді логічно об’єднувати в сюжетні лінії за їх простором існування, перевагам в харчуванні, за способом життя тощо.  

Аудіозаписи 

Ще один непоганий спосіб розповісти малюкам про природу і тварин – аудіо записи, прослуховуючи які дитина може дізнатись, як «розмовляють» браття наші менші: гавкіт, нявчання, мичання, рикання, іржання, хрюкання тощо. 

Знайомство з тваринами  

Відвідування зоопарку відіграє не аби-яку роль в розширенні дитячого кругозору. Тут ви зможете, користуючись «живими прикладами» розповісти малюку про кожного з тварин, здивувати і зацікавити його цікавими фактами. 

Поведіть дитину на виставу в цирк, де головні герої – тварини. Спостерігати, як дресировані тварини виконують номера, дуже захоплююче та цікаво. Цирк дарує велику кількість вражень та незабутніх емоцій. 

Читання 

Також батьки можуть читати своєму малюку казки чи вірші про братів наших менших. Дитяча література завжди супроводжується яскравими ілюстраціями, завдяки яким дитина не лише буде із задоволенням слухати казку чи вірш, а й зможе розглянути яскраві сюжетні зображення.   

Коли дитина трохи підросте, обов’язково придбайте дитячу енциклопедію про світ тварин. Саме з її сторінок дитина зможе отримати цікаву та корисну інформацію, що обов’язково супроводжується зображеннями та фотографіями. 

Творчість

Малювання, ліплення з пластиліну, аплікації, оригамі, виготовлення виробів, рукоділля, шиття – такі творчі заняття допоможуть батькам в грайливій формі розповісти малюку про тварин та відмінно провести час разом.   

Відео підбір

Безкоштовні мультфільми для малюків про тварин – безпрограшний спосіб захопити дітвору, щоб в невимушеній та захоплюючій формі провести «урок зоології» . 

Зі старшими дітьми можна влаштувати перегляд науково-популярних фільмів, перед показом обов’язково перегляньте його самі, щоб уникнути незручних пояснень з приводу звіриного полювання чи шлюбного періоду у тварин. Фільми повинні бути рекомендовані для дитячого перегляду.

Розповіді про життя тварин сприяють розвитку у дітей допитливості, розширюють кругозір, розвивають інтелект, дають нові уявлення про навколишній світ.