Як правильно медитувати кожен день?
Чому чоловік не дзвонить після побачення
Донор сперми: список стандартних вимог.
Переваги та недоліки спільного сну з малюком
Романтичні ігри для закоханих
Хюґе. Радість по скандинавські
Чому чоловіки зраджують
Досі незаміжня: чому?
Багатьох матусь цікавить, чи можна пити каву під час годування грудьми. Це справді важливе питання, адже від нього може залежати здоров’я малюка.

 

 
Період грудного годовування вимагає від жінки особливого раціону. Зокрема, багатьох матусь цікавить, чи можна пити каву під час годування грудьми. Це справді важливе питання, адже від нього може залежати здоров'я малюка.
 
Ще зовсім недавно всі педіатри були одноголосні – пити каву під час годування грудьми не можна. Адже частина кофеїну потрапляє в організм дитини з грудним молоком. Негативний вплив кофеїну на організм людини проявляється в підвищенні нервової збудливості, прискореному виведенні з організму рідини, кальцію та інших корисних речовин. Крім того, кава належить до продуктів, які часто викликають алергічні реакції.
 
 
Але сучасні лікарі відзначають, що негативний вплив кави виявляється тільки у випадку зловживання нею. Часто кава просто необхідна годувальниці, щоб набути сил, підняти настрій, відчути бадьорість. Особливо, якщо до вагітності та пологів мама була палкою шанувальницею цього напою.
 
 
Тим жінкам, які не можуть відмовитися від кави під час годовування грудьми, фахівці рекомендують дотримуватися таких правил.

Як пити каву при грудному вигодовуванні

1. Постарайтеся повністю відмовитися від вживання кави в перші 3 місяці після народження дитини.
 
2. При годовуванні грудьми не можна зловживати цим напоєм: пити каву можна раз в 1-3 дні, у першій половині дня.
 
3. Намагайтеся випивати чашку кави відразу після годування малюка, щоб до наступного годування вміст кофеїну в молоці був мінімальним.
 
4. Добовий питний баланс жінки, яка годує грудьми, повинен становити 1,5-2 л чистої питної води. Кава зневоднює організм, тому якщо випили філіжанку кави, збільшіть норму споживаної води в день на одну склянку.
 
5. Якщо п’єте каву, зменшіть споживання інших продуктів, які містять кофеїн (чай, шоколад) і збільшіть кількість води; обов'язково потрібно ввести в раціон їжу, яка містить кальцій, − сир, творог, молоко.
 
6. Стежте за реакцією малюка. Якщо помітите занепокоєння, безпричинні капризи і тривожність, поганий сон і розлад шлунку, краще припинити пити цей напій. 
 
Слід також пам'ятати, що мамам потрібно вибирати тільки натуральну каву високої якості. Розчинну каву пити взагалі не варто, а напій без кофеїну може проходити хімічну обробку, тому також не підходить для жінки під час годування грудьми.