Як правильно медитувати кожен день?
Як побороти безсоння без ліків?
Маммопластика і можливість годування грудьми
Прийшла весна. Худнемо правильно.
Як відбувається виписка з пологового будинку
Вітаміни: Ключ до Здоров'я та Енергії
Курортний роман: переваги та недоліки
Як зберегти шлюб під час війни
Переношені діти потребують особливого догляду лише в перші місяці життя. З часом малюк наздожене своїх однолітків за всіма показниками.
Переношенный ребенок: особенности ухода
 
Якщо дитина з'являється на світ пізніше сорокового тижня, таку вагітність називають переношеною. Ця патологія зустрічається у 8-10% вагітних жінок.
 
Розвиток переношеної дитини відрізняється від розвитку малюка, народженого в строк. Однак переношена вагітність – це ще не трагедія, головне − вчасно надати необхідну допомогу малюкові, а також правильно за ним доглядати.
 
Переношенный ребенок: особенности ухода

Народження переношеної дитини

Якщо пологи затримуються, в організмі вагітної жінки та плоду відбуваються несприятливі зміни. Після сорокового тижня вагітності плацента старіє, малюкові бракує кисню, тому він може страждати від кисневого голодування (гіпоксії). Також під час пологів у дитини відходить меконій (первородний кал), що загрожує меконіальною аспірацією, ковтанням навколоплідних вод, зафарбованих меконієм.  
 
Немовля потребує медичної допомоги. Часто таких дітей поміщають у відділення інтенсивної терапії. Переношена дитина обов'язково повинна перебувати під наглядом неонатолога, педіатра і невролога.  
 
Важкої внутрішньої гіпоксії можна уникнути − дитина народиться абсолютно здоровою і з часом  зовсім не відрізнятиметься від однолітків.
 
Переношенный ребенок: особенности ухода

Зовнішній вигляд переношеної дитини

У народженої після сорокового тижня дитини шкіра суха і зморщена. Малюк з’являється на світ худорлявим, без пушкового волосся, але з довгим волоссям і нігтями. Часто шкіра та пуповина переношеної дитини мають жовтуватий або зеленуватий відтінок.  
 
У розвитку переношені дітки можуть дещо випереджати своїх однолітків. Вони дуже активні, неспокійні та легко збудливі, можуть погано спати.
 
Переношенный ребенок: особенности ухода

Особливості догляду за переношеною дитиною

Аби малюк, що народився пізніше очікуваного терміну, був здоровим, мамі необхідно дотримуватися кількох простих правил.  
 
1. Якщо у дитини тім’ячко почало закриватися рано, обов'язково проконсультуйтеся з фахівцем, перш ніж припинити прийом вітаміну D.  
 
2. Суху шкіру переношеного малюка потрібно часто обробляти маслом і спеціальним кремом. При виборі засобів догляду проконсультуйтеся з педіатром.  
 
3. Ретельно підмивайте дитину після кожної зміни підгузка, а після процедури − промокніть шкіру пелюшкою. 
 
4. Обов'язково залишайте малюка на деякий час голяка, щоби шкіра могла відпочити від підгузків і пелюшок.  
 
5. Давайте дитині можливість наїстися. Не витягуйте груди з рота, поки малюк сам їх не відпустить.  
 
Переношені діти потребують особливого догляду лише в перші місяці життя. З часом малюк наздожене своїх однолітків за всіма показниками. Завдяки вашій турботі та любові, дитина буде рости здоровою і щасливою.