10 правил молодої мами: як в декреті встигати усе
Як міняти підгузник (в картинках)
Як перевірити чоловіка на вірність
Ворожіння на коханого "Суджений мій, ряджений..."
Виходимо з режиму святкового стресу для організму: як правильно відновитися після переїдань
Система прибирання fly lady. Основні принципи
Як принести любов у своє життя
Скільки спить малюк. Причини поганого сну немовлят
На час годовування грудьми бажано носити зручні речі, які зможуть зберегти здоров'я матері та дитини, а також максимально спростять процес годування.
Как выбрать одежду для кормящей мамы

 
Не всі стильні речі в магазині підходять молодим мам, що годують грудьми. На час годовування грудьми бажано носити зручні речі, які зможуть зберегти здоров'я матері та дитини, а також максимально спростять процес годування. 
 
Ця інтимна процедура - один із способів спілкування малюка і мами, необхідний ступінь до зародження взаємної довіри і любові. Однак не завжди поза межами дому є можливість усамітнитися, щоб погодувати дитину. Спеціальний одяг для мам спростить цю задачу і забезпечить комфорт мамі та малюкові.  
 
Как выбрать одежду для кормящей мамы

Повсякденний одяг для мами-годувальниці

При пошитті одягу для мам враховують всі фізіологічні особливості, вбрання дозволяє приховати від чужих очей інтимну сторону годування грудьми. При цьому речі для мам, котрі годують грудьми, на вигляд мало чим відрізняються від звичайного жіночого гардеробу. Вони такі ж стильні та елегантні. Однак мають один секрет: їх особливий багатошаровий крій дає можливість частково вивільнити груди, коли це необхідно. Решта тіла жінки при цьому залишається в теплі і не переохолоджується.  
 
У спеціальних майках, водолазках і футболках для годування дизайнери передбачають передню планку, яка піднімається. Під цією планкою є прорізи. Також є речі з бічним доступом до грудей, які застібаються на блискавку, кнопки або гудзики. Таке вбрання цілком можна носити і після завершення лактації.  
 
Для годування чудово підходять трикотажні кофтини вільного крою, блузки на застібці спереду, всілякі пончо і шалики. Також шиють спеціальні слінгокуртки, в яких можуть поміститися двоє - малюк і мама. Але ціни на такі вироби трохи «кусаються».  
 
Как выбрать одежду для кормящей мамы
 
При покупці обов'язково враховуйте кілька обов'язкових вимог до одягу для годування:
  • обирайте вироби з натуральних матеріалів, з мінімальних додаванням синтетики - одяг прилягає не тільки до тіла матері, але і контактує з чутливою шкірою малюка  
  • ще на етапі примірки переконайтеся, що нічого не заважає вам рухатися, не здавлює і не натирає  
  • підбирайте правильний розмір речей, не варто купувати одяг, в якому ви будете «тонути». Краще зупинитися на моделях вільного крою, наприклад, на туніках  
  • не забувайте про те, що одяг має бути сезонним. Влітку це речі з тонкої бавовни та льону, взимку – тепле вбрання, що оберігає груди від переохолодження 
  • звичайно ж, як і всі інші речі, одяг для матусь, як годують грудьми, повинен личити жінці, підкреслювати її красу і вдало поєднуватися з іншими предметами гардеробу 

Как выбрать одежду для кормящей мамы

Бюстгальтери для мам, котрі годують грудьми

Молочні залози на етапі лактації вимагають особливого захисту і турботи, тому так необхідно вибрати правильний бюстгальтер для годування. Він повинен бути виготовлений з натуральних матеріалів і мати зручні застібки. Завдяки ним можна буде легко розстебнути чашечки і звільнити груди. Використовуйте спеціальні прокладки для грудей: вони необхідні для вбирання молока, яке підтікає.  
 
Білизну для годування бажано купувати вже після пологів - так ви точно не промахнетеся з розміром. Як показує практика, в перші місяці досить мати 3-4 бюстгальтери. Колір вибирайте не тільки білий, оскільки через часті прання білизна може швидко втратити зовнішній вигляд.  
 
Одяг для мам-годувальниць дозволяє непомітно погодувати дитину грудьми в будь-якій ситуації. Речі потрібно вибирати зручні, зшиті з безпечних матеріалів. Білизна і повсякденний одяг не повинні здавлювати тіло і натирати шкіру. У спеціалізованих магазинах сьогодні можна вибрати одяг для мам на будь-який смак.