Новогодний сценарий «Волшебные часы»
Мастер-класс: аппликации на детской одежде
Закладка для книжки «Мышонок»
Детская обувь на каблуках: правильно или недопустимо?
Поделка «Сова» из бумажного пакета
Как помочь первокласснику адаптироваться к школе
Поделка из шишек «Жар-птица»
Виды и направленности детских садов
Дитячі гуртки, секції, клуби та курси приносять користь, оскільки забезпечують змістовне дозвілля дітей та вільний розвиток особистості.

У будь-якій сім'ї рано чи пізно обговорюється питання про доцільність відвідин гуртків дітьми. Сьогодні існує багато різноманітних дитячих гуртків, курсів та секцій. Батьки можуть розкрити таланти свого малюка, головне вчасно прислухатися до його бажань і правильно оцінити можливості.

Фахівці переконані, що оптимальний вік для початку творчого і фізичного розвитку – це 3-4 роки.

Головна проблема, з якою зіштовхуються всі батьки, – хто повинен вирішити, чим саме займатися дитині. Не зовсім правильним буде, якщо батьки на свій розсуд виберуть заняття для дитини. Наприклад, матуся мріє зробити з сина піаніста, а татко – боксера. Водночас, як показує досвід, думкою самої дитини ніхто не цікавиться.

Однак повністю спиратися на бажання дитини теж буде помилкою, оскільки сьогодні малюк хоче стати художником, а завтра – гімнастом. Найкраще спостерігати за дозвіллям дитини, пропонувати різні ігрові ситуації та звертати увагу, в яких активностях чадо більше охоче бере участь. Якщо потрібно, можна відвідати пробні заняття кількох гуртків. Це може допомогти з вибором.

Як вибрати дитячий гурток

Спортивні та танцювальні секції

Більшість батьків вважають за краще віддавати дитину в різні спортивні і танцювальні секції, які відмінним чином сприяють розвитку всіх груп м'язів. Крім того, танці покращують координацію, пластику і виробляють почуття ритму.

Творчі студії

Користуютться популярністю курси для дітей у Києві з художньо-естетичним та декоративно-прикладним напрямком. Наприклад, театральні студії, гуртки прикладних ремесел, малювання та інші. Основна функція таких секцій – прищепити любов до мистецтва і розвинути творче мислення. Дуже поширені музичні гуртки – у дітей розвивається почуття ритму і слуху.

Бойові мистецтва

Бойові мистецтва – це не тільки спортивні тренування. Будь-який вид, у-шу, карате, дзюдо, кікбоксінг, бокс, вільна боротьба чи інші напрямки – це своя філософія. Займатися єдиноборствами можуть діти старше 6-7 років, але є групи для дітей і молодшого віку. Тут невгамовні шибеники дадуть вихід своїй енергії.

Гуртки з рукоділля

Для дівчаток відмінним варіантом стануть такі гуртки як рукоділля своїми руками, вишивка, в'язання, шиття, бісероплетіння тощо, де юних леді навчать основним технологіям створення тих чи інших виробів. Зі звичайного дитячого хобі це може вирости в справжній бізнес, оскільки речі ручної роботи з кожним роком набувають все більшої популярності.

Технічні гуртки

Популярні гуртки та клуби з авіамоделювання і конструювання, секції юних техніків та схожі напрями, де розвиваються дослідницько-експериментальні навички.

Секції та гуртки – це не тільки навчання та дозвілля, це спілкування, соціалізація, вміння працювати в колективі, вміння приймати оцінку оточуючих, вигравати і програвати.

Підготувала Мар'яна Чорновіл