5 причин выбрать бренд Fisher Price
Джинсовая юбка для девочки из старых джинсов
Ремонт детской комнаты своими руками: основные этапы
Что нужно знать, приобретая аквариум для ребенка
Как выбрать мобиль на детскую кроватку
Почему темнеют зубы у детей: причины и лечение
Как провести день рождения ребенка в школе
Подарки детям по знаку зодиака
Активна дитина – це не діагноз і не погана поведінка. Це природний розвиток і спосіб дослідження навколишнього світу.

Надмірна активність дітей частенько дратує дорослих, яким хочеться, щоб все навколо було «правильним, спокійним і ґречним». Водночас для дитини рух – це спосіб вираження себе, вивільнення енергії та природний розвиток, тобто – звичайна потреба.

Як поводитися дорослим, якщо у них активна дитина? Адже відомо, що з такими дітьми важко справлятися батькам, вихователям в дитсадках, а потім і вчителям у школі.

Важливо усвідомити раз і назавжди: малюк не винен у тому, що він такий «живчик», тому немає сенсу сварити його, карати, влаштовувати бойкот. Цим ви досягнете лише зниження самооцінки, почуття вини за те, що він такий «неправильний».

Як направити енергію в потрібне русло

  1. Прогулянки, рухливі ігри на свіжому повітрі, забави з м'ячем, фізичні вправи – дуже корисні, вони допомагають позбутися надлишку енергії.
  2. По можливості дотримуйтеся режиму дня – сон, їжа, прогулянка в один і той же час.
  3. Дуже важливо організувати вдома спеціальне місце для активних розваг.
  4. Для активних малюків підійде спортивний гурток, плавання чи танці.
  5. Досвідчені мами помітили, що кращий спосіб зайняти дитину – чергувати фізичну активність і спокійні заняття.
  6. Розвивати розумову активність дитини – тренувати увагу, мислення, виховувати вольові якості. У навчанні непосидючих малюків велику роль грає інтерес. Необхідно зацікавити дитину, підживлювати допитливість, провокувати на участь в пізнавальному процесі.
  7. Доручайте дитині справи, в яких потрібен прояв її активності, – зібрати всіх до столу, скласти іграшки, принести необхідний предмет тощо.

Як підготувати активну дитину до школи

Дуже активна дитина може відчувати в школі певні труднощі. Найчастіше вони проявляються в спілкуванні з педагогом, однолітками та провокують виникнення проблем в навчанні. Для того щоб полегшити дитині адаптацію до школи, батьки повинні подбати про це заздалегідь.

Розвивальні курси для непосидючих учнів повинні допомагати їм в адаптації до навчального процесу в школі. Як це робить школа ментальної арифметики Соробан® в Україні? Стимулює пізнавальний інтерес, тренує розумові функції головного мозку, в тому числі, увагу, уяву, здатність до аналізу, міркувань, самостійного вирішення завдань.

Методика мотивує, вчить дітей доводити почате до кінця, домагатися успіху, реалізації поставлених цілей. Саме активні учні, навчившись керувати своїм розумом, стають лідерами. Ви все ще думаєте, куди віддати активну дитину? Приходьте в Соробан®.

Активна дитина – це не діагноз і не погана поведінка. Це природний розвиток і спосіб дослідження навколишнього світу. Дорослі повинні лише допомагати малюку скеровувати невгамовну енергію в правильне русло, підтримувати та заохочувати.

Підготувала Мар'яна Чорновіл