Что делать, если пропал ребенок
Как выбрать ингалятор для ребенка
Особенности подгузников Merries
Как ухаживать за щенком
Причина скандальности кукол Monster High
Шар из ткани: игрушка ребенку до года своими руками
Аппликации к 8 марта
Глисты у детей: симптомы и лечение
Консультація у нарколога допоможе підтвердити або спростувати побоювання, а відверта розмова з дитиною допоможе зміцнити довіру у сім'ї.

Наркотичні речовини можуть відрізнятися складом та ефектом що отримується, але завжди призводять до розвитку психологічної залежності. Ще одною обов'язковою ознакою вживання заборонених препаратів є різке погіршення поточного стану здоров'я.

Дитяча та підліткова наркоманія особливо небезпечна тим, що у дітей ще не сформована стійка психіка, яка піддається різким змінам. Своєчасне звернення за професійною допомогою — це шанс на порятунок психологічного і фізичного здоров'я дитини.

Види важких наркотичних речовин

Кодування наркоманії в Чернівцях проводиться від різних груп препаратів і в реабілітаційному центрі перед проведенням лікування обов'язково здійснюється діагностика. Важливо розуміти, що будь-які види заборонених речовин завдають серйозної шкоди здоров'ю, але найбільш негативний вплив чинять важкі наркотики:

  • опіати (героїн, дезоморфін);
  • амфетаміни (ефедрон, первітин);
  • галюциногени (ЛСД, екстазі, псилоцин);
  • інгалянти (барвники, розчинники та клей);
  • каннабіоіди (марихуана, гашиш);
  • снодійні (барбітурати);
  • курильні суміші та солі;
  • кокаїн.

Залежно від способу впливу на організм і поточного стану здоров'я пацієнтів підбирається ефективна методика лікування наркоманії. Для вибору терапевтичного комплексу проводиться ретельна діагностика, що дозволяє розробити дієву програму реабілітації.

Причини розвитку залежності у дітей

Дитячий організм не здатний справлятися з навантаженнями, які чинять вплив на всі системи при регулярному вживанні наркотичних препаратів. Найчастіше, саме в молодому віці люди стикаються з проблемою залежності через тривале вживання наркотиків:

  1. Банальна цікавість і прагнення до нових відчуттів, інтерес може розвиватися під впливом старших товаришів або друзів.
  2. Спроби самоствердження і бажання не відрізнятися від оточення, іноді діти пробують наркотики, щоб підтримувати свій імідж.
  3. Прагнення втекти від реальності при виникненні проблем у родині, з навчанням або при появі нерозуміння з боку оточення.

Спеціалізоване кодування від наркоманії – ефективний спосіб боротьби з психологічною та фізичною залежністю. Але це тільки один з етапів проведеного лікування, які необхідно пройти по черзі, щоб досягти очікуваного ефекту і позбутися від важкого захворювання.

Первинні та вторинні ознаки наркоманії

Можна помітити перші ознаки вживання наркотичних препаратів, уважно відстежуючи поведінку дітей. Діти та підлітки більше схильні до зміни психіки та поведінкових реакцій через несформовану і нестійку психіку, тому найчастіше у них відзначаються:

  • підвищення дратівливості та метушлива поведінка;
  • зміна звичного кола спілкування, зміна звичок;
  • погіршення взаємин з друзями та родичами.

Крім цього, фахівці МАА рекомендують звертати увагу не тільки на психологічні зміни, а й контролювати фізіологічні прояви:

  • зміна режиму сну, часте безсоння та тривалі періоди неспання;
  • зниження апетиту, відмова від приймання їжі або переїдання без причин;
  • різкі зміни настрою від апатії до бурхливих веселощів, депресивний стан.

Також можна відзначити різкі зміни в самопочутті, поява симптомів різних захворювань. Найчастіше це зміна розмірів зіниць, які стають розширеними, почервоніння очей, нежить і підвищена пітливість, скарги на головний біль, занепад сил і поганий настрій.

Якщо виникли найменші підозри з приводу вживання дитиною наркотиків, найкраще звернутися за професійною допомогою. Консультація у нарколога допоможе підтвердити або спростувати побоювання, а відверта розмова з дитиною допоможе зміцнити довіру у сім'ї.

Що важливо зробити в першу чергу

Якщо у батьків виникли підозри, що дитина вживає важкі препарати, необхідно підтвердити ці припущення. Нерідко трапляється що причиною зміни поведінки, порушень сну та інших ознак виступає перехідний вік і пубертатний період, характерний для дорослішання.

Позбутися від будь-яких підозр допоможе своєчасно проведений тест на наркотики, який легко пройти з дотриманням анонімності. Якщо ж побоювання підтвердилися, важливо відразу розробити план лікування і Міжнародна Антинаркотична Асоціація пропонує комплексне лікування дитячої наркоманії.

Професійне кодування наркоманії у Хмельницькому у спеціалізованому реабілітаційному центрі – це вибір індивідуальних методик, врахування особливостей організму пацієнта. Після детоксикації, кодування і симптоматичної терапії проводиться повноцінна реабілітація та соціалізація, що дозволяє звести до мінімуму ризик рецидиву.