Смеситель для кухни: как правильно выбрать
Что выбрать: пылесос с одноразовыми или тканевыми мешками
Как выбрать Dr. Martens в Украине
Как выбрать напольную плитку на кухню
Дропшиппинг детских игрушек: с чего начать
Как выбрать эмалированную посуду
Диарея путешественников: симптомы и лечение
Как кататься на гироскутере
Спеціальні бандажі – ортопедичні пристосування, які суттєво полегшать перебіг виношування малюка та вбережуть жінку від майбутніх наслідків вагітності.

Кожен продавець магазину, у якому представлені ортопедичні вироби для вагітних, не один раз за практику своєї роботи, стикається із наступним рядом запитань.

Лікар призначив мені бандаж для підтримки живота, чи справді він мені потрібен? А чи не становить небезпеки така продукція для малюка? Як визначити розмір та обрати модель, що ідеально підійде саме для мене?. Відповіді на всі ці запитання ми постараємось у статті.

Необхідність бандажів для майбутніх мам

Вже з перших днів вагітності жінки акумулюють різноманітні девайси, що стануть їм у нагоді протягом наступних 9-ти місяців та у перші дні знайомства з малюком. Зазвичай першими у черзі стають спеціальні вітамінні комплекси, що строго підбираються лікарем і вживаються виключно за їхніми рекомендаціями. Наступні у списку – ортопедичні пристосування, які суттєво полегшать перебіг виношування малюка та вбережуть жінку від майбутніх наслідків вагітності. Мова йде перш за все про компресійний трикотаж, у формі колгот або панчіх.

У момент, коли гормональний фон майбутньої матусі зазнає колосальних змін, стінки її вен втрачають попередній тонус. Чого варте збільшення навантаження на нижні кінцівки, коли маса тіла щодня збільшується. У таких випадках найкращими помічниками, а також профілакторами утворення таких неприємних проблем, як варикоз, стають всім відомі компресійні вироби, основна відмінність яких полягає у спеціальному градуйованому медичному тиску та «кишеньці» для животика (у випадку, якщо мова йде про колготи). Такі пристосування виконують функцію не лише надійного захисника вен, але й є певною альтернативою звичного бандажа.

Пояс для вагітних – це своєрідних протектор вашого попереку. Зазвичай доповнені 2-ма чи 3-ма пластиковими ребрами жорсткості, такі бандажі м’яко фіксують нижній відділ спини, попереджуючи болі та інший можливий дискомфорт на пізніх термінах вагітності. Купити післяопераційні та до/післяпологові бандажі можна ще й з тієї причини, що після народження малюка на світ дане пристосування можна носити для пришвидшення реабілітації та швидкого повернення до попередніх форм. Одягнувши пояс задом наперед, ви зафіксуєте живіт таким чином, щоб попередити його провисання, допоможете привести абдомінальні м’язи у тонус та, у випадку, якщо був проведений кесарів розтин, посприяєте формуванню акуратного та ледь помітного шва.

Как выбрать бандаж для беременных

Види до- та післяпологових бандажних виробів

Практично всі моделі мають схожий зовнішній вигляд і виконують аналогічний спектр функцій. Основна відмінність може полягати у матеріалі, структурі, деяких незначних відмінностях у конструкції та самому бренді, що бере участь у їх виробництві.

Пояс для майбутніх мам не високий. Спереду стінка виробу значно нижча ніж ззаду. Все логічно, адже у передній частині знаходиться животик, а ззаду надійна конструкція, яка підтримує поперек. Не рідко бандаж доповнений спеціальними стягуючими фіксувальними стрічками із застібками на липучках. Вони регулюються самим користувачем. Без необхідності їх можна не затягувати, а залишити у найбільш вільному, «не напруженому» стані, легко закріпивши на поясі ззаду, або ж взагалі зняти.

Це ж стосується ребер жорсткості. Вони передбачені виробником, але можуть діставатися із поясу через спеціальні отвори у тканині.

У відповідності до використаного у процесі виробництва матеріалу, можна виділити цільні (щільні) та перфоровані бандажі. Останні краще купувати для носіння у літній період. Вони попереджують подразнення на шкірі, не перешкоджають циркуляції повітря та чудово виводять зайву вологу, якщо така утворюється.

Як підібрати розмір

Допомогти у виробі потрібно розміру це обов‘язок продавця-консультанта магазину медтехніки, проте якщо ви обрали купити бандаж через Інтернет-магазин, вам прийдеться здійснити декілька замірів самостійно. Розпочати потрібно із вимірювання окружності стегон. Проте цей параметр не єдиний, по якому орієнтуються виробники. Більш популярним є значення окружності ділянки тіла під животом навкіс.

Повертаючись до безпечності бандажної продукції для вагітних, якщо розмір обрано коректно, виріб не здійснюватиме надмірного тиску на живіт та плід у ньому, а відповідно такий пояс принесе лиш позитивний ефект від використання. Для повної впевненості, що у вас не має жодних протипоказань до носіння ортопедичної продукції такого типу, перш ніж купувати будь-що, проконсультуйтесь із лікарем і лише тоді одягайте на себе подібні речі.