10 найкращих місць для знайомства з чоловіком
Як зберегти шлюб під час війни
Романтичні ігри для закоханих
Ворожіння на коханого "Суджений мій, ряджений..."
Система прибирання fly lady. Основні принципи
Правила прання білизни немовлят
Скільки спить малюк. Причини поганого сну немовлят
Як міняти підгузник (в картинках)
Правильний розпорядок дня дозволяє зосередитися не тільки на потребах дитини, але також на домашніх справах і відпочинку.
10 правил молодой мамы: как все успевать в декрете
 
З появою малюка в розпорядку дня матері може не залишитися часу на ведення домашнього господарства. Молода мама зосереджує всю увагу на догляді за немовлям, а на себе та коханого чоловіка сил вже майже не залишається.
 
Однак ефективний тайм-менеджмент для молодих мам допоможе вам встигнути все: приготувати вечерю, розслабитися у ванні, нагодувати дитину, помити посуд і навіть присвятити час своєму хобі. Ви здивуєтеся, але відповідь на питання, як стати успішною мамою, дуже проста − достатньо взяти щоденник і записати в нього нові правила життя, яких відтепер вам доведеться дотримуватися.  
 
Темі розпорядку дня в декреті присвячено безліч статей і книг. Ми зібрали найбільш корисні поради для мам, завдяки яким ви зможете ефективно планувати свій час.
 
10 правил молодой мамы: как все успевать в декрете

10 правил молодої мами: як в декреті встигати все

1. Розпорядок дня. Складіть зручний розпорядок дня з урахуванням біоритмів і потреб малюка. Обов'язково внесіть такі пункти, як купання, масаж, прогулянки, а вже після них допишіть все інше. Такий підхід дозволить заздалегідь спланувати день, а також знайти час для себе і чоловіка.  
 
2. Список продуктів. Бажано складати сімейне меню на тиждень, щоби знати, які продукти знадобляться для приготування страв. Так ви суттєво зекономите час, адже їздити за покупками можна буде лише 3-4 рази на місяць. Для полегшення складання списку продуктів використовуйте різноманітні електронні додатки. 
 
3. Розподіл справ. Діти до року потребують постійної уваги, тому мамі навряд чи вдасться довго займатися домашніми справами. Але будь-який процес можна поділити на кілька етапів − прибирання, приготування їжі або завдання для заробітку вдома. Наприклад, сьогодні можна помити підлогу, а завтра полити квіти і витерти пиляву з меблів.  
 
4. Хронометраж. Порахуйте, скільки часу знадобиться на домашні справи, і намагайтеся не затягувати процес. Цей досвід буде корисним і після декрету, коли вам доведеться вийти на роботу та оперативно виконувати поставлені завдання. Щоби справлятися вчасно, поставте годинники у всіх кімнатах вашої квартири. 
 
10 правил молодой мамы: как все успевать в декрете
 
5. Залучайте помічників. Поки тато, бабуся чи дідусь гуляють з дитиною, мама може собі дозволити довгоочікуваний відпочинок. Її незамінними «помічниками» є дитячий стільчик, гойдалки, іграшки, а також завжди виручає побутова техніка: посудомийна і пральна машини, кухонний комбайн і т.д. 
 
6. Делегуйте обов'язки. Не потрібно хапатися за всі домашні справи та брати на себе чужі обов'язки. Якщо ви бачите, що сміття досі не винесли, просто нагадайте чоловікові про це. Нехай у кожного члена вашої родини буде хоча б один маленький обов'язок − це дозволить швидше впоратися з усіма справами і ви матимете більше вільного часу.
 
7. Не відкладайте на потім. Щоб не довелося перемивати гору посуду за цілий день, мийте тарілки після кожного прийому їжі. Розкладайте продукти відразу після приходу з магазину, протирайте плиту після кожного приготування їжі. Це ж стосується інших домашніх справ.  
 
10 правил молодой мамы: как все успевать в декрете
 
8. Створюйте собі настрій. Тайм-менеджмент молодої мами буде неефективним, якщо вона в поганому настрої. Тому ранок потрібно починати з догляду за собою: прийміть освіжаючий душ, зробіть легкий макіяж і акуратну зачіску. Увімкніть спокійну музику під час прибирання і приготування їжі, танцюйте і посміхайтеся.  
9. Спрощуйте завдання. При складанні меню на тиждень не ставте собі за мету щодня готувати фуа-гра та лазанью. Головне − смачно і ситно нагодувати сім'ю, тому використовуйте прості рецепти звичних страв. А щось складне краще готувати не частіше, ніж раз на тиждень.  
 
10. Приділяйте час своїм друзям і хобі. Не варто забувати про подруг, походи в кіно та інші  захоплення. Щоб не перетворитися на хатню робітницю і не впасти в депресію, спілкуйтеся з цікавими людьми, заишіться на курси іноземних мов, ходіть в музеї − просто займіться тим, що приносить вам задоволення.  
 
Тайм-менеджмент для мам не мене важливий, ніж для будь-кого іншого. Правильний розпорядок дня дозволяє зосередитися не тільки на потребах дитини, але також на домашніх справах і відпочинку. Наші поради про те, як молодій мамі встигнути все, допоможуть вам скласти найбільш зручний графік.